De zaal in vanaf zaterdag: met QR-code, zonder mondkapje

De coronamaatregelen die het kabinet dinsdag bekendmaakte, hebben ook gevolgen voor de handbalsport. Vanaf zaterdag 6 november moet iedereen vanaf 18 jaar bij het betreden van de sporthal zijn of haar coronapas laten zien. Dit geldt zowel bij trainingen als wedstrijden en zowel voor spelers als voor toeschouwers. Een mondkapje dragen is niet verplicht.

Alleen voor vrijwilligers en mensen ‘die functioneel aanwezig moeten zijn’ (zoals scheidsrechters) geldt een uitzondering, zij hoeven geen QR-code te tonen. Ook geldt er een wettelijke uitzondering voor professionele sporters. Het NHV geeft echter het dringende advies aan verenigingen om van iedereen die de sporthal bezoekt een coronatoegangsbewijs te vragen.

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben.

Geen mondkapjesplicht

Per 6 november wordt ook de mondkapjesplicht weer uitgebreid. Mondkapjes zijn dan opnieuw verplicht in alle publieke binnenlocaties waar geen coronatoegangsbewijzen gebruikt worden. Maar omdat je bij het binnentreden van een sporthal al in het bezit moet zijn van een coronapas is een mondkapje daar niet verplicht.

Competities niet in gevaar

De doorgang van de competities lijkt vooralsnog niet in gevaar te komen. Maarten-Jan de Koning, manager competitie binnen het NHV: ”Het is voor de handbalsport belangrijk dat wij onze leden sport kunnen blijven aanbieden. Wij zijn blij dat dit binnen de huidige maatregelen nog steeds mogelijk blijft, maar betreuren de manier waarop. Natuurlijk wordt er veel gevraagd van onze verenigingen, leden en vrijwilligers, maar wij hebben de afgelopen periode gezien dat wij tot veel in staat zijn wanneer wij met z’n allen de schouders eronder zetten.”

Maatregelen en protocollen

Het NHV heeft protocollen opgesteld voor het geval dat teams in problemen komen door spelers die niet inzetbaar zijn omdat ze corona hebben of omdat ze niet in bezit zijn van een coronapas.

Alle aangekondigde maatregelen zijn te vinden op de sites van de rijksoverheid en het NHV:

Sint 2021Sint 2021
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina