Broekland toont geen medelijden met Aalsmeer 2

“Het had wel 40-10 kunnen zijn”, stelde Broekland-trainer Tim Bloemen na afloop van de met 28-12 gewonnen inhaalwedstrijd van zijn ploeg tegen Aalsmeer 2. “Het was een mooie, snelle pot vanuit onze kant. We hebben er hard voor moeten werken, want de tegenstander speelde een traag spel. Maar we hadden de motor aan en hielden het gas erop.”

Dat de doelpuntenmachine ‘al’ stokte bij 28 scores kon Bloemen wel verklaren. “We moeten werken aan het keuzemoment in de aanval, daar maken we nog te veel onnodige technische fouten.”

De trainer had genoten van het keeperswerk van de beide ‘Lottes’. “Lotte Kolkman en Charlotte Tielbeke stonden allebei fabuleus te keepen. Ze hielden alleen al elk vier penalty’s tegen, dat zijn al acht punten. Reken maar uit. Normaal laat ik de beste staan, maar in deze wedstrijd konden ze allebei evenveel minuten maken. We stonden op een gegeven moment zo ruim voor.”

Bij rust was het al 15-5 voor Broekland. “Lieke Nijhof, speelster van de A1, heeft heel goed gespeeld”, ging Bloemen verder met complimenten uitdelen. “Zij deed voor de tweede keer mee en stond koud vijf minuten in het veld toen ze haar tweede doelpunt van de avond maakte middels een lobje na een break-out. Een lobje! Nou, dan durf je wel, hoor.” Nijhof speelde op de rechterhoek en scoorde in totaal vijf keer. “Zij is zo ontzettend snel. Niemand kon haar bijhouden.”

Broekland maakte Aalsmeer het aanvallen moeilijk door een offensieve dekking te hanteren. Daarmee dwong de ploeg veel fouten en balverlies bij de tegenstander af, maar ze kregen er ook veel strafworpen en tijdstraffen door tegen. Lincy Folkert kon na haar derde tijdstraf de tribune opzoeken. Bloemen: “Dat is het risico van onze dekkingsvorm. In de één tegen één moet je sterk zijn of heel slim zijn. Dat lukt nog niet altijd, dat heeft tijd nodig. Maar we hebben er vanavond ook veel van geprofiteerd, we hebben heel veel uit de snelle omschakeling gescoord.”

Broekland – Aalsmeer 2: 28-12 (15-5)
Doelpunten Broekland:
Lynet Beltman 6, Lieke Nijhof 5, Merel Hekman 4, Lauri Kortenhorst 4, Maud Wessels 3, Lincy Folkert 2, Rowy Tuïnk 2, Lois Folkert 1, Carlien Tibben 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina