Blijdschap in Broekland: twee punten erbij en Lauri Kortenhorst terug binnen de lijnen

Broekland is naar de derde plek in de tweede divisie gestegen dankzij een benauwde overwinning op Olympia Hengelo. Opbouwster Lauri Kortenhorst maakte na maanden blessureleed haar rentree bij de oranje-zwarten.

Broekland moest in de eigen sporthal direct in de achtervolging. Olympia maakte de 0-1 en behield die voorsprong redelijk lang. Rowy Tuïnk zette met één van haar zes doelpunten Broekland bij 7-6 voor het eerst op voorsprong. Haar zus Yara, goed voor in totaal vijf scores waarvan vier vanaf zeven meter, deed dat even later met een benutte strafworp opnieuw (9-8). Keepster Ciska van Vessem keerde vlak voor rust een penalty van Olympia, waardoor de 9-8 ook de ruststand werd.

Ook in de tweede helft gaven Broekland en Olympia elkaar niets toe. Door een dubbele ondertalsituaties kwam Olympa langszij en zette de stand op 14-15. Maud Wessels schoot van afstand de 15-15 erin. Tot 17-17 bleef het gelijk. Daarna was het weer tijd voor de Tuïnk-zussen om het verschil te maken. Eerst draaide Rowy zich op links mooi vrij (18-17), daarna gooide Yara haar laatste strafworp van de avond raak (19-17). Olympia had nog twee minuten om wat terug te doen. Dat lukte eenmaal, maar het was niet voldoende om Broekland punten af te pakken.

Opbouwster Lauri Kortenhorst maakte bij Broekland haar eerste minuten weer nadat ze er lange tijd uit had gelegen met een blessure. Ze wist direct tweemaal te scoren.

Na vier wedstrijden staat promovendus Broekland op een gedeelde tweede plek in de tweede divisie A. Volgende week staat de wedstrijd tegen Dalfsen – dat vorig jaar ook promoveerde – op het programma.

Broekland – Olympia Hengelo 19-18 (9-8). Doelpunten Broekland: Rowy Tuïnk 6, Yara Tuïnk 5, Merel Hekman 3, Lauri Kortenhorst 2, Lieke Nijhof, Carlien Tibben, Maud Wessels.

Foto: Lauri Kortenhorst van Broekland, hier in actie vorig seizoen tegen Heeten | fotograaf Gerard Vrakking

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina