30-11-2019: Overwetering – HVBS (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Zaterdagavond 30 november stond de wedstrijd tegen HVBS op het programma. Voor onze coach Frank is dit een persoonlijke derby. Spakenburg Bunschoten is namelijk het werkgebied van Frank dus tijdens de voorbespreking gaf hij duidelijk aan dat hij komende week graag met plezier naar zijn werk wil gaan. Kortom, we moeten winnen. Na de fantastische overwinning van vorige week op Wesepe, zit er weer wat meer geloof in de groep. HVBS is een lastige ploeg, maar zeker geen ploeg wat stabiel elke week punten pakt. Het zou voor ons fijn zijn wanneer wij thuis in ieder geval de punten pakken. Dus 1 taak en dat is winnen!

Dit keer hadden wij een solo scheidsrechter. Dit komt enkele keren voor. De wedstrijd begon en de eerste 10 minuten gaan niet zoals we graag willen. We komen met 1-5 achter. Geen hele fijne stand. Van onze kant lukt het wederom niet om te scoren, verdedigend staan we ook niet als team en bij HVBS lukt het uiteraard net wel. Gelukkig komen we langzamerhand terug tot een 3-5 en daarna 5-6. Je ziet het al aan de score, het lukt HVBS even niet om te scoren. Dit ook dankzij Bianca haar scherpe start van de wedstrijd. Nu aan de rest van het team de taak om de druk in de aanval door te zetten. Dit gaat aardig goed. We komen met 7-7 tot een gelijke stand. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Snel spel wordt afgewisseld in aanvallen die rustig worden opgezet. Uiteindelijk een ruststand van 12-12. Het lukt ons nog niet om de voorsprong te pakken, misschien in de tweede helft?

Net zoals de eerste helft mag HVBS de score ook in de tweede helft openen. Gelukkig hebben wij daar weer direct een antwoord op waardoor het weer 13-13 staat. Je voelt het al wel een beetje aankomen, het wordt een spannende wedstrijd. Of toch niet? We komen eindelijk voor te staan. Van een 14-13 naar een 16-14 en 19-16. Heerlijk! Bianca pakt tussendoor nog een penal. De energie van het team is op de tribune te voelen. Complimenten aan de invallende A-speelsters Fenna en Moniek, zij spelen een goede wedstrijd en weten op belangrijke momenten te scoren.

Met 4 doelpunten los zal je denken dat de twee punten al binnen zijn. Toch komt het “Overwetering dipje” om de hoek kijken. HVBS komt langzamerhand dichterbij. Van een 20-17 naar een 21-18 en een plotselinge tussenstand van 21-20. Oeps… daar was HVBS toch wel weer heel dichtbij. Het lukt ons even niet om te scoren en de spanning is wederom op de tribune te voelen. Beide ploegen hebben met 2 minuten tijdstraf te maken wat het handballen wat lastiger maakt.

De slotfase van 5 minuten zijn slopend. Het staat aardig lang 21-20. Gelukkig in ons voordeel. Vervolgens wel weer 22-22 gelijk. Tot ons grote genoegen krijgt HVBS in de laatste 1,5 minuut twee minuten tijdstraf. Heel vervelend voor HVBS, maar op dat moment hadden we daar even geen medelijden mee. De laatste minuut is aangebroken. HVBS mag in de aanval waar wij daarvoor niet hebben weten te scoren. Gelukkig hebben wij Bianca in het doel staan die ons heeft weten te redden. Nog 20 seconde op het scorebord. Hoe ze het hebben gedaan, geen idee! Maar in de laatste 20 seconde weet het team een aanval uit te spelen en had Leonie ten Broeke het lef om vanuit de hoek op doel te schieten. Heel subtiel door de benen van de keeper kwam de bal 2 seconde voor tijd in het doel van de tegenstander. Wederom hebben wij een uitslag van 23-22 neergezet.

Wat een heerlijke uitslag! Complimenten aan het hele team. Iedereen heeft vandaag geknokt en we stonden als team. De twee punten zijn weer in the pocket. Dit brengt ons op de 8e plek. We zijn uit de gevarenzone, ook wel eens fijn!

Volgende week staat er opnieuw een leuke wedstrijd op de planning, namelijk tegen Zwolle. Uit ervaring weten we dat dit altijd spannende wedstrijden zijn. Het voelt als een derby. Gedurende de 60 minuten gunnen wij elkaar geen één punt! Vorig seizoen hebben wij bij Zwolle uit onze beste uitwedstrijd gespeeld. Het lijkt mij een prima deal om dat dit jaar weer te doen. Komen jullie weer kijken? Zondag 8 december om 12.15 in Zwolle.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina