26-10-2019: Voorwaarts – Volendam (eredivisie)

Verslag Voorwaarts

Een bekende tegenstander stond vandaag op het programma. Volendam is net als Fit & Fun Voorwaarts gepromoveerd naar de eredivisie. Afgelopen seizoen speelden beide teams nog eerste divisie en was er een winstpartij thuis en werd de uitwedstrijd verloren. Volendam heeft het team dit seizoen versterkt met een paar goede speelsters. Het beloofde dus een spannende pot te worden.

De dames van Fit & Fun Voorwaarts mochten oplopen met de jeugd van Schalkhaar. Meiden super leuk dat jullie er waren! De bal werd deze keer aangeboden door “mentaal krachtig training en coaching” uit Twello. Om 20:00 uur stipt begon de wedstrijd.

Volendam begon gretig en scherp, wij niet. Meerdere factoren maakte dat het bij ons niet lekker liep. Daardoor keken wij na 15 min spelen tegen een flinke achterstand aan, 3-10. Ook na de time-out liep de aanval niet en was de afronding niet goed. Wij misten te veel kansen. Ook in de verdediging werd er niet aangepakt en zo kon Volendam makkelijk scoren. Lisa maakte vlak voor rust nog en doelpunt en maakt de stand 9-19.

De tweede helft kwamen wij wel scherp uit de kleedkamer. In de verdediging werd er aangepakt, werd gevochten en geknokt voor elke bal. Waar de score bij Volendam stokte, schoten wij de ene na de andere bal snoeihard in het doel. Er zat overtuiging in ons spel. De snelle aanval liep lekker waardoor Sharin en Ellen meerdere malen konden scoren. De stand 21-24. We hadden de flow te pakken en het publiek ging achter ons staan. Daimy knalde er nog weer een penalty in en Hilke wist te scoren vanaf de cirkel. Bij de stand 25-27 kregen we 2 minuten. Dat was een cruciaal moment in de wedstrijd. Volendam kon zich zodoende herstellen en eindigde de wedstrijd in 30-36.

Deze week weer goed en hard trainen om zaterdag weer scherp op het veld te staan. We spelen wederom een thuiswedstrijd en wel tegen Quintus om 20.00 uur in de Jachtlust. Komt allen, de support is nodig om de punten in Twello te houden.