2024-04-14: ABS – Holten (1e klasse)

Verslag ABS

ABS door treffer koploper 10 seconden voor tijd geen kampioen

Wat een spanning op de laatste wedstrijddag. Dames 1 stond 1 punt achter op koploper Kwiek 3. Zelf trad ABS om 12.30 uur aan tegen streekgenoot Holten 1, de nummer 11 van de ranglijst. De koploper speelde thuis tegen nummer 10 Huissen, deze wedstrijd begon om 12.00 uur.

In een tjok- en meer dan bomvolle sporthal De Uutvlog lag het niet aan de sfeer. 100 klappers werden uitgereikt aan de hondstrouwe supporters en Ties Kram was ingehuurd voor het nodige tromgeroffel. Toen ook nog een sirene werd binnengehaald en bediend door Roelof “biet um in de rugge “ in ’t Hof kon het daar niet aan liggen. Uiteraard was er ook een lijntje uitgelegd naar de wedstrijd van de koploper, zodat de tussenstanden werden doorgegeven.

Maar goed, eerst moest zelf gewonnen worden van Holten. Zij waren uit op revanche na de nipte nederlaag thuis tegen ABS (25-26). Dames 1 begon echter agressief aan de wedstrijd en wou duidelijk maken dat er in Battum niks te halen viel: 6-3 na 10 minuten spelen. Ondertussen ging het in Raalte redelijk gelijk op, oftewel spanning ten top. Het lukte ABS niet echt om verder uit te lopen, integendeel via 11-9 werd de rust bereikt met 14-13. In Raalte was de ruststand 10-8.

Op het moment dat Dames 1 begon aan de 2e helft naderde de wedstrijd in Raalte haar einde. Kwiek 3 kon niet echt weglopen van de lastige horzel Huissen en via 15-15 was het vlak voor tijd 19-19. Ondertussen ABS had de nodige moeite met Holten maar hield de kleine voorsprong steeds vast mede door de nodige goals van de prima spelende hoekspeelster Kim Meijerhof. Toen kwam helaas het onheilspellende bericht dat Kwiek 10 seconden voor tijd de winnende goal had gescoord: 20-19. Weg kampioenschap voor ABS. Voor het goede gevoel werd de wedstrijd tegen Holten nog wel winnend afgesloten: 27-24. 

Resumerend kan Dames 1 alleen maar trots zijn op zichzelf en terugkijken op een uitstekend seizoen. Dat overheerste na afloop ook en er barstte na afloop, samen met de andere seniorenteams, een gezellig feest los in de kantine van De Uutvlog. Daarna werden de plaatselijke horeca, tevens sponsors van Dames 1 en 2, nog vereerd met een uitbundig bezoek. Tot volgend seizoen waarvoor geldt: nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Verslag Holten

Sterk Holten buigt pas in slotfase voor ABS

Afgelopen zondagmiddag stond de altijd beladen derby tegen ABS op het programma. De thuiswedstrijd in Holten hadden de Holtense dames ongelukkig met 24-25 verloren. Holten aasde op revanche voor deze nederlaag. Voor ABS stond er veel meer op spel, aangezien een winst op Holten en een verlies van Kwiek 3 tegen Huissen een kampioenschap zou opleveren. De sporthal De Uutvlog in Bathmen was dan ook bomvol met veelal Bathmense en Holtense toeschouwers.

Vanaf het begin werd het publiek getrakteerd op een pittige en spannende pot handbal. De teams waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Na 10 minuten leidde ABS met 7-4. Door Karlijn en 2 treffers van Luca Veldmaat (vanuit de hoek en vanaf de strafworpstip) kwam Holten halverwege de 1e helft weer langszij 7-7. Ook verdedigend, met dit keer Amber Klumpers op doel, had Holten de zaakjes prima op orde. Een prachtig afstandsschot van Ilse Klaasses zorgde voor een ruststand van 14-13.

In het begin van de 2e helft leek ABS bij de stand 17-13 definitief afstand te nemen van het Holtense team van coach Richard Groote Schaarsberg. Holten kwam echter sterk terug door twee doelpunten van cirkelspeelster Julia Hanevelt en de geroutineerde Karlijn 17-16. Vijf minuten voor tijd bracht Luca Veldmaat opnieuw door een benutte penalty de stand op 25-23 en was nog van alles mogelijk. De uitstekend spelende Anne Rechterschot raakte hierna nog het houtwerk. Geroutineerd speelde ABS de laatste minuten rustig uit. Lieke Ebrecht, die voor het laatst in de Holtense hoofdmacht speelde, mocht de toegekende strafworp nog verzilveren. Dit deed ze onberispelijk. Uiteindelijk stond er een uitslag van 27-24 op het scorebord. Kwiek 3 won van Huissen en voor ABS resteerde dus de 2e plek.

Holten kon weer terugzien op een goede partij en maakt zich nu op voor het regionale bekertoernooi, dat op dinsdag 14 mei 20:30 uur in Zevenaar tegen OBW 2 van start gaat.

Scores Holten: Karlijn 8, Luca Veldmaat 4, Anne Rechterschot 3, Lisan Aanstoot 2, Julia Hanevelt 2, Marloes Ulfman 2, Gitta Bekkernens 1, Lieke Ebrecht 1, Ilse Klaasses 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina