2024-03-23: Broekland – De Tukkers (2e divisie)

Verslag Broekland

Haaa mensen,

Deze zaterdag speelden we een potje tegen de Tukkers 1. Helaas moesten we het zonder onze Lieke doen, maar gelukkig kwam Milou last minute invliegen waar we heel blij mee waren.

Er stond vandaag wat op het spel. Wij speelden voor handhaving, de Tukkers tegen degradatie (is in principe hetzelfde, maar wij stonden er gunstiger voor, vandaar). Nou mensen, dit leverde strijd.

Het begin was gelijkopgaand. Binnen no-time had Merel er al een balletje in liggen (taak volbracht voor vandaag) en de rest van het team volgde haar voorbeeld. Lynet wurmt zich door de dekking, Carlien pegelt van afstand en Rowy op de brommer, die daarbij de keeper van de Tukkers als noodrem nodig heeft. Keeper niet blij, Yara doet daarna nog een lobje, keeper nog minder blij. Lekker hoor. Het gaat gelijk op, tot 10-9. Dan komt Lianne het veld in en die gooit er zo even 3 in. Yara flikt dit kunstje ook en Maud met een kanonskogel: 17-9. Fijn.

De wedstrijd was fysiek met een hoop geduw en getrek. Beukje hier, duwtje daar en iemand die op Lois haar hoofd gaat zitten. Niet boffen. Afijn, van de week weer even goed gemetseld, want donders, die dekking stond als een huis. Als Ciska dan ook nog wat ballen stopt is het feest compleet. Merel nog een paar keer vanaf de cirkel en Lois ook van afstand. Wat gingen we lekker. Ruststand: 22-12.

Zaak om in de tweede helft zo door te gaan. En dat doen we. Weer begint het vanuit de dekking. Als Char dan ook nog 2 penals stopt en breaks gaat gooien, ja dan weet je dat het een leuke avond is. Rowy op de brommer, Lynet door de dekking, Rowy vanaf de hoek, Milou vanaf de andere hoek. En Milou met niet zomaar een doelpunt, nee, dit was het 40e doelpunt. Trakteren!!!

We zouden onszelf niet zijn als we niet iets zouden verslappen op het eind, maar dat mocht de pret niet drukken. Eindstand 44-26. Handhaving is een feit + geen blessures = grote blij.

Wij gaan nu even een weekendje eieren vreten en bijkomen van deze pot. Zijn we wel aan toe.

Spreken jullie gauw weer.

Ajuuuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina