2024-03-23: Achilles – Artemis’15 (1e divisie)

Verslag Achilles

Zaterdagavond weer een lekker thuiswedstrijd in een redelijk goed bezette sporthal. Ook voor onze tegenstanders uit Doetinchem een uitwedstrijd op korte reisafstand. Gezien de posities op de ranglijst van beide ploegen, een verschil van 3 punten, zou het zo maar een spannende wedstrijd kunnen worden.

Na een rommelige voorbereiding, uitloop door eerdere wedstrijden en het moeten omwisselen naar “hars” doelen was iedereen er klaar voor. Dat FilterCare Achilles de tegenstander direct onder druk wilde zetten was duidelijk. Een mooie openingsscore van Timo Jonker vanaf de 6 meter en lekkere scores vanuit de opbouwrij door Luuk Groenewoud en Tyrone van Dalen liep FilterCare Achilles snel uit naar een 8-3 tussenstand. Het tempo werd opgevoerd en via mooie Stops door Rens van Kregten en de daarop volgende snelle tegenaanvallen wisten Lars Idema en Jason de Vries de keeper van Artemis het nakijken te geven en liep FilterCare Achilles uit naar een 14-6 tussenstand. Door het grote verschil in stand verzwakte de focus en werd het aanvalsspel van FilterCare Achilles slordig en leek het inspiratieloos. Met een 18-11 ruststand werd door beide ploegen de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er vooral op gewezen om scherper te zijn in het aanvalsspel en om met meer durf en enthousiasme te gaan spelen.  De intentie was er bij beide ploegen wel maar van een echte wedstrijd was er geen sprake meer van. Een mooie bijkomstigheid is dat alle spelers van FilterCare Achilles gescoord hebben, dat ook aangeeft dat het team in de basis breder en sterker is geworden. Om als promovendus op dit moment van de competitie op plaats vier te staan in de 1e Divisie is een prachtige prestatie en mooi voor het herenhandbal in de regio. Aan de zijde van FilterCare Achilles was vandaag Tyrone van Dalen met 8 doelpunten de topscoorder, zijn fraaiste was een “vliegertje” in de slotseconden van de wedstrijd waarmee hij de eindstand van 34-23 op het bord zette.

Trainer/coach Tonio van Rhee was na afloop tevreden met het resultaat, “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar de vijfde overwinning op rij maakt veel goed”. Wij gaan nu genieten van een vrij paasweekend en bereiden ons daarna weer voor op het treffen tegen Uni-Verde te Kwintsheul op zaterdagavond 6 april.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden om als supporter met de spelersbus mee te gaan.

Doelpunten: Tyrone van Dalen 8, Jason de Vries 5, Lars Idema 4, Timo Jonker 4, Luuk Groenewoud 3, Maik van der Meer 3, Rick Tingen 3, Guido Pluim 2, Freek Gielen, Rik Stubbe.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina