2024-03-03: Kwiek 3 – Holten (1e klasse)

Verslag Holten

Afgelopen zondagmiddag stond voor dames 1 van Holten een wedstrijd op het programma tegen Zwartwoud/Kwiek 3. In sporthal Tijenraan in Raalte was Kwiek, dat bovenaan stond, duidelijk favoriet tegen het voorlaatste staande Holten.

Kwiek begon goed en nam na 5 minuten al een 5-0 voorsprong. Bijna iedereen dacht toen dat het een walk-over voor Kwiek zou worden. De Holtense dames kwamen hierna bijzonder sterk terug. Anne Rechterschot en Gitta Bekkernens scoorden hierna vanaf de cirkel. Een snelle breakout van Luca Veldmaat en enkele doeltreffende onderhandse schoten van Karlijn zorgden halverwege de 1e helft voor 10-8 tussenstand. Ook de Holtense keepster Amber Klumpers had prima reddingen in huis. Door vier treffers op rij van Karlijn kwam Holten zelfs op een 11-12 voorsprong. Voor de pauze scoorde hoekspeelster Famke Ulfman 1 maal voor Holten, terwijl Kwiek nog 3 keer het net vond. De verrassende ruststand was derhalve dan ook 14-13.

Tien minuten in de 2e helft verzilverde Luca Veldmaat een strafworp, zodat er een tussenstand van 20-17 op het scorebord stond. Hierna nam Kwiek pas een beslissende voorsprong van 24-17. In het resterende deel van dit duel liet (ex Kwiek speelster) Ilse Klaasses zien, dat ze het scoren nog niet verleerd is en tekende voor een tussenstand van 26-20. Uiteindelijk won Kwiek wel verdiend met 31-23 van een overigens goed spelend Holten.

Op zaterdag 9 maart om 19:00 uur speelt dames 1 in sporthal ‘t Mossink in Holten tegen Angeren.

Scores Holten: Karlijn 9, Anne Rechterschot 3, Luca Veldmaat 3, Gitta Bekkernens 2, Ilse Klaasses 2, Rikke Drenth 1, Famke Ulfman 1, Marloes Ulfman 1 en Anke Wibbelink 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina