2024-02-24: Achilles – Houten 2 (1e divisie)

Verslag Achilles

Achilles troeft met teamprestatie de reserves van Houten af.

Zaterdagavond moesten de heren van Achilles de mouwen opstropen om weerstand te bieden aan Houten 2. Een tegenstander waar wij in de uitwedstrijd een hele slechte avond hadden en dus een behoorlijke nederlaag hebben geleden. Met 1 punt verschil op de ranglijst beloofde het een spannende wedstrijd te worden. De ploegen kennen elkaar heel goed en de winst behalen stond voor beide ploegen dan ook voorop. Achilles wist direct de toon te zetten door een aantal doelpunten te scoren uit de snelle tegenaanval. Vol aanvallende overtuiging en veel noodzakelijke energie te leveren in de verdediging liep Achilles uit via 3-0 naar 6-3. Houten wist in het tweede gedeelte van de eerste  helft de marge behoorlijk te verkleinen en terug te komen tot 8-8. Pittige duels en de nodige bestraffingen aan beide zijden hebben laten zien dat beide ploegen er alles aan wilden doen om deze onderlinge strijd te willen beslechten. Via goed opgebouwde aanvallen wist Achilles weer een kleine marge te nemen 12-9 te nemen waarna ook Houten weer het doel wist te vinden en beide ploegen met een 12-11 ruststand de kleedkamer op zochten.

Vol vertrouwen en met een juiste focus kwam Achilles ook de 2e helft goed uit de startblokken. Verdedigend stond het heel erg goed en de scherp geworpen break-outs van Rens van Kregten wisten veelvuldig de aanvallers van Achilles te bereiken. Ondersteund door het luidruchtige thuispubliek wist Achilles de wedstrijd naar de hand te zetten en liep uit naar 20-15. Houten zette nog een keer alles op alles om de stand draaglijker te maken en wist door meer offensieve acties in de dekking ballen te veroveren en de spanning weer terug te brengen tot 22-20. Achilles was weer op tijd bij de les en wist op een overtuigende wijze de overwinning te behalen. Met een 30-25 eindstand op het scorebord heeft Achilles een belangrijke overwinning behaald. Maik van der Meer en Lars Idema hadden beide met 7 treffer een heel belangrijk aandeel in de score. Trainer Tonio van Rhee was na afloop enorm trots op de geleverde teamprestatie: verdedigend hebben de jongen alles gegeven en ze hebben zich ook heel goed staande gehouden tegen de fysiek kracht van Houten. Als wij als team deze focus en werklust de komende weken vast te houden kunnen we mooie wedstrijden verwachten.  

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen HV Gemini uit Voerendaal op het programma.

Doelpunten Achilles: Lars Idema 7, Maik van der Meer 7, Tyrone van Dalen 3, Luuk Groenewoud 3, Rik Stubbe 3, Rick Tingen 3, Jason de Vries 2, Guido Pluim, Morris Kippers.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina