2023-09-30: CVO – ABS (1e klasse)

Verslag CVO

Ons eerste wedstrijdverslag van dit seizoen, helaas gelijk een deprimerende.. Wat hadden we de start van dit seizoen anders gehoopt, maar helaas is het eerste verlies een feit.

We begonnen met gezonde zenuwen aan de start van de competitie, tegen het altijd strijdlustige ABS. We weten van voorgaande seizoenen dat dit nooit een makkelijke wedstrijd is, echter wisten wij altijd de punten te behouden.

ABS schoot uit de startblokken en pakte al gauw een voorsprong. Het gat konden wij steeds iets inlopen, maar niet dicht lopen. Het miste bij ons aan scherpte in de schoten.

De tweede helft wisten we wat ons te doen stond, we kwamen gelijk maar liepen er niet overheen. De schoten werden iets scherper, maar de paal en lat leken helaas onze beste vriend.

Wij hebben het volledig zelf laten liggen, een valse start voor CVO. Dit weekend balen wij, maar dinsdag gaan de koppies omhoog en bereiden wij ons voor op de tweede ronde.

Degene die wel op scherp stond was onze pupil Jill, zij liet ons zien hoe het wel moest door een mooi doelpunt te maken bij de keepster van ABS. Hopelijk heb jij, ondanks ons verlies, toch een leuke avond gehad!

Verslag ABS

Dames 1 trad zaterdagavond om 19.00 uur aan tegen CVO uit Vaassen. Traditioneel is dit een lastige uitwedstrijd waar niet vaak gewonnen wordt (vorig seizoen 27-21). ABS had er duidelijk zin in en nam meteen het heft in handen. Via een aantal fraaie aanvallen, voornamelijk door het midden, werd via 2-5 een ruststand bereikt van 6-9. Dit was o.a. te danken aan uitstekend keeperswerk van Liang Dijkerman.

CVO gaf zich echter niet gewonnen en vocht zich geleidelijk aan terug in de wedstrijd. Halverwege de 2e helft was de stand 13-15. Dames 1 kreeg toen een zware tegenslag te verwerken door het uitvallen van aanvoerster Hilde in ’t Hof met een schouderblessure (aard van de blessure nog niet bekend, beterschap Hilde). CVO rook bloed en kwam terug tot 17-17.  De sfeer in sporthal De Koekoek werd ook steeds beter. De jeugd van CVO moedigde hun ploeg vurig aan. Dit liet het aanwezige uitpubliek niet over zich heen gaan en luidkeels werd de naam van ABS gescandeerd. Het zal toch niet gebeuren: de hele wedstrijd voor staan en dan nog verliezen? Nee hoor, ABS rechtte de rug en mede door een aantal belangrijke doelpunten van de routiniers Romy van Zijl en Danique Prins kwam ABS weer op voorsprong. Uiteindelijk stond er een 19-22 eindstand op het scorebord.

Dames 1 heeft in deze wedstrijd karakter getoond en een belangrijke overwinning geboekt. Hopelijk krijgt deze start een goed vervolg in de thuiswedstrijd van aanstaande zondag tegen Heino Handbal Zet Door (HHZD) 1. Kom kijken en moedig ze aan. Aanvang van de wedstrijd is 12.30 uur in sporthal De Uutvlog.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina