2023-03-04: Heeten – Broekland (hoofdklasse)

Verslag Heeten

Na 2 handbal vrije weekenden, mochten wij vandaag weer een wedstrijdje spelen. En wat voor een… de nummer 1 tegen de nummer 2. Weer een echte derby, dit keer tegen Broekland. De uitwedstrijd hebben wij helaas net niet gewonnen en wij wilden er alles aan doen om dit keer de punten in Heeten te houden.

Met een overvolle tribune begonnen wij aan de wedstrijd. Beide teams begonnen scherp aan de wedstrijd en je kon meteen zien dat de strijd er goed in zat. Er werden mooie aanvallen gespeeld en de keepster van Broekland had geen vat op onze schoten. Helaas was het af en toe wat slordig waardoor Broekland in de break kon en zij wisten hierdoor de makkelijke doelpunten te maken. Gelukkig wisten wij de voorsprong nog wel te behouden en gingen wij de rust in met een stand van: 14-12.

Minder balverlies en ons eigen spel blijven spelen was de opdracht voor de tweede helft. Daarnaast moesten wij zorgen dat wij als een team blijven handballen.

Helaas ging dit de tweede helft niet zoals het moest. Wij speelden meer tegen onszelf dan tegen Broekland. Wij speelden niet meer als een team en de andere keepster van Broekland pakte veel van onze ballen. Hierdoor kon Broekland gelijk komen en uiteindelijk de voorsprong pakken. Wij wisten nog wel tot één punt te komen bij Broekland, maar helaas was dat niet voldoende vandaag. De eindstand was: 24-26.

Het is jammer dat wij het spel van de eerste helft niet hebben kunnen doorzetten. Uiteindelijk wist Broekland beter met de druk van de wedstrijd om te gaan.

Publiek bedankt voor jullie support!💚

Volgende week spelen wij wederom een derby en dit keer tegen de dames van Overwetering in Olst. Hopelijk komen jullie ons daar ook weer aanmoedigen!!

Verslag Broekland

Haaa mensen,

4 maart, een mooie dag voor een 4 punten duel: de derby tegen Heeten. De voorbereiding was top. Isabel de nacht ervoor ziek geworden, Rowy vanaf de latten het veld op en een warming up in een fitnesszaaltje met discoverlichting. Gelukkig was onze rots in de branding Lynet er vandaag weer bij. Dit zorgde toch voor wat rust in de chaos.

De wedstrijd begon niet eens heel slecht. Isabel wist ondanks de gebroken nacht gewoon de bal in het netje te krijgen. Lieke had genoeg pepers gegeten en met een perfect aangespeelde break van Char zorgde ze voor de 6-6. Hierna ging het mis. Waar normaal de dekking als een huis staat, viel het als een kaartenhuis in elkaar. Aanvallend spelen we slordig en verliezen we te vaak de bal. Heeten liep uit naar 11-6. Niet boffen. Gelukkig herpakken we ons enigzins. Met Maud, Lauri en Carlien op de opbouw in de dekking staan we beter en aanvallend krijgen we weer wat ballen het netje in. Vlak voor rust wordt Carlien nog even gevloerd in een gevecht om de bal, maar Heeten mag door in de break. Ilona pikt dit natuurlijk niet en ranselt de bal het doel uit. Kijk, dit geeft vertrouwen voor de tweede helft. Ruststand: 14-12. Plan: doorgaan zoals we geëindigd zijn.

Dit gaat redelijk. Heeten maakt de 18-14. Isabel wordt vastgezet (wat een compliment!), maar blijft er vrolijk op los scoren samen met Merel. Zo komen we terug tot 18-17 en zijn we weer helemaal terug in de wedstrijd. Yara maakt een carrièreswitch en scoort vanaf de middenopbouw de 19-19. Eindelijk staan we weer naast Heeten. Carlien zorgt met de 20-21 dat we eindelijk weer de voorsprong te pakken hebben. Met nog zo’n 15 minuten op de klok belooft dit weer een bloedstollende slotfase. Bij 22-21 staat Heeten toch weer een puntje voor. Lauri, Yara en Isabel: 22-24. In de dekking wordt keihard gestreden en Ilona keept rete goed.

Heeten scoort nog een paar keer, maar Merel gooit met de 24-26 de wedstrijd in het slot. De 2 punten mee naar Broekland! Poeh wat een strijd was dit weer.

Publiek, sorry voor de spanning en bedankt voor de fantastische support! 🧡

Ons Lau trakteerde na afloop op een heerlijk baksel, mag je vaker doen!

Volgende week WHC uit. Komt dat zien!

Ajuus!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina