2022-12-11: ABS – Haarle (1e klasse)

Verslag ABS

Dames 1 lijdt terechte nederlaag tegen Haarle

De nummer 5 van de ranglijst ABS moest het thuis opnemen tegen Haarle 1, de nummer 7 van de ranglijst. Beide teams hebben een goede periode achter de rug en het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Haarle dacht daar duidelijk anders over een ging vol uit de startblokken: 1-6. ABS was wakker geschud en zette aan. Dit resulteerde in een tussenstand van 6-6. Het fris spelende Haarle zette echter weer aan met een ruststand van 9-13 tot gevolg.

Na de rust probeerde Dames 1 van alles maar Haarle was gewoon de bovenliggende partij. Via 14-21 en 17-27 kwam de eindstand van 25-33 op het scorebord. Een algemene off day zullen we maar zeggen.

Zondag 18 december staat de laatste wedstrijd op het programma voor de korte winterstop. Om 14.35 uur treden ze in Heino aan tegen H.H.Z.D. 1, de nummer 7 van de ranglijst (ABS 5e). Een mooie gelegenheid om revanche te nemen voor deze nederlaag.  

Verslag Haarle

Rust 9-13
Uitslag 25-33

Waar zal ik beginnen?, spelen tegen mijn oude club en gebrand om 2 punt mee te nemen naar Haarle!!

We starten furieus en staan binnen no-time voor met 6-1. ABS kwam terug tot 6-6, maar toen was het klaar, de handrem was los en we gingen als gas op de lolly. De ruststand was 13-9 en in de kleedkamer aangegeven dat we scherp moesten spelen op de 2 bepalende opbouwers van ABS. Aanvallend lag de ruimte in het hele middenblok en daar maakten wij handig gebruik van, met veel loopwegen liepen we continu door de verdediging heen wat resulteerde in een voorsprong van 27-16. Het was gespeeld en konden de wedstrijd uitspelen. Vera ging voor 4 op rij, maar dat lukte helaas niet. Iedereen heeft goed gespeeld en de scheidsrechter gaf aan dat het een lastige wedstrijd was, maar floot zeer consequent en goed. Na afloop was iedereen het er mee eens, zowel ABS als Haarle dat dit een dik verdiende overwinning was.

Volgende week strak trainen en dan de laatste thuiswedstrijd van de 1e helft tegen Duiven. We zijn weer een plekje gestegen en gaan met zijn allen, samen lekker door.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina