14-12-2019: Overwetering – TVO (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Goed de kerstvakantie in!

Zaterdagavond 14 december stond de laatste wedstrijd van de eerste helft van het seizoen op het programma. Tegenstander TVO. De wedstrijd begon een half uur later i.v.m. de scheidsrechter die met pech onderweg stond. Gelukkig kwam de ANWB net op tijd, zodat de wedstrijd nog van start kon gaan. Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken. Vanaf de nummer 3 tot aan de laatste plek staat het namelijk erg dicht bij elkaar. Met één punt minder staat TVO op de 10e plek. Als wij de punten niet pakken, kan het maar zo zijn dat we lager op de ranglijst komen te staan.

Roos werd vanaf minuut één door TVO vastgezet. Toch wel jammer als dit de tactiek van je tegenstander is. Ook is het altijd even spannend of de rest van het team het goed oppakt wanneer je vaste aanvalsschutter wordt vastgezet, maar de meiden wisten er goed mee om te gaan. De eerste minuten gingen gelijk op. Je zag dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. TVO is een bewegelijk team wat het van hun snelheid en passeerbewegingen moeten hebben. Een belangrijk moment in de eerste helft, als Bianca twee reddingen achter elkaar pakt, weten wij uit de snelle tegenaanval te scoren. We komen voor met 7-5.  Na 12 minuten gespeeld te hebben mag TVO bijkomen tot 7-7. We spelen nog niet constant genoeg om het niveau vast te houden. Kenmerkend is dat gedurende de eerste helft onze eerste lijn snel weg is. Hierdoor kunnen we veel snelle tegenaanvallen spelen. TVO heeft daar geen grip op en we bouwen een mooie voorsprong uit tot een 12-7. Ruststand 15-10. Een fijne stand om de rust in te gaan.

TVO heeft ervoor gekozen om ook de tweede helft Roos vast te blijven zetten. Bijzondere keus, aangezien het voor hun tot nu toe nog niet goed heeft uitgepakt. De tweede helft start wat moeizaam. We missen een strafworp en TVO mag terugkomen tot een 16-13. De knop gaat bij ons om en we weten weer te scoren. De voorsprong wordt uitgebouwd met 5 doelpunten verschil, 18-13.  De gehele tweede helft wordt wisselend handbal gespeeld. Mooie aanvallen worden afgewisseld met toch wel wat slordig spel. De keepster van TVO heeft een overduidelijk standbeen, maar toch weten we hier niet langs te schieten. Dit is bij ons wel een verbeterpunt. Slimmer handbal spelen. We breiden onze voorsprong verder uit naar een 22-16 tussenstand. Nog 3 minuten op de klok. De overwinning is eigenlijk al wel binnen. Het zou fijn zijn wanneer je deze wedstrijd overduidelijk over de streep kan trekken. Toch lukt het ons niet om deze lijn door te trekken. We laten TVO dichterbij komen tot een eindstand van 23-20.

We zijn blij met de twee punten. Overduidelijk gewonnen! De tweede helft zijn we eigenlijk nooit in gevaar geweest, waardoor we de wedstrijd ontspannen hebben kunnen uit handballen. Soms iets te ontspannen waardoor TVO ons toch op 3 verschil mag naderen.

Wij gaan met een goed gevoel de kerstvakantie in. Helaas geen plek op de ranglijst gestegen. Wel staan we nu 2 punten los ten opzichte van de clubs onder ons. Het verschil met de nummer 2 is daarin tegen ook maar 3 punt dus de tweede helft van het seizoen kan nog interessant worden.

Dames 1 en staf wenst iedereen alvast fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Wij gaan even genieten van de twee weken winterstop. De pijntjes kunnen eindelijk even wat rust krijgen.

Zaterdag 4 januari staat alweer de eerste wedstrijd van de tweede helft op het programma en wel tegen WHC. Zij staan met 2 punten minder één plek onder ons. Uit hebben wij daar verloren dus we hebben wat goed te maken. Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina