10-11-2018: ESCA – Lettele (hoofdklasse)

Bron: www.hvlettele.nl

Lastige pot…

De overwinning met 7 doelpunten verschil lijkt duidelijk, is ook duidelijk, maar zo eenvoudig ging het niet. ESCA is een lastig te bespelen ploeg met veel ervaring en vooral de gave aanvallend geen fouten te maken. Dat gaat natuurlijk ten koste van het spel en de snelheid, maar dat laatste komt ze dan wel weer goed uit.

Het is sterk vergelijkbaar met mijn eigen laatste handbaljaren waar we een team hadden dat alleen op ervaring speelde, de jeugd liet lopen en de tegenstander niet in het spel liet komen. Over trainingsopkomst heb ik het maar niet. We speelden traag, maakten zelden fouten en haalden zo af en toe verrassende acties uit zoals een hele wedstrijd mandekking geven. Dat ging vaak en maar evenzo vaak fout.

De dames van Lettele speelden wederom goed in de verdediging en waren niet te offensief. ESCA had het lastig hun goede cirkelspel te spelen en wanneer ze het toch voor elkaar kregen werden doelpunten vanwege ‘cirkel’ afgekeurd. Dat was in een aantal gevallen terecht, maar we hadden ook wel het geluk aan onze kant waar het duidelijk geen cirkel was.

Op de momenten dat wij wel het opbouwspel van ESCA konden verstoren bleek het inderdaad dat daarmee niet direct het balbezit voor ons was. Dus geen snelle tegenaanval en daarmee niet heel veel doelpunten voor Lettele. Aanvallend hadden de dames uit Lettele geduldiger kunnen zijn, de individuele acties pas uitvoeren na goed baltempo en veel beweging en niet te geforceerd de afronding zoeken. Niet elke aanval verliep vlekkeloos, maar Marjolein werd een aantal keren goed vrijgespeeld en scoorde daardoor 7 keer.

Na een ruststand van 7-10 liepen we direct uit naar 8-15 en waren de twee punten binnen. We rommelen het laatste kwartier door. Zonder Maaike (extra rust) en Naomi (enkel), maar met Pien voor de eerste keer bij dames 1 namen we deze lastige horde in Arnhem. Niet de meest makkelijke wedstrijd, niet de leukste en niet de beste, maar wel het maximale rendement en maar 15 tegendoelpunten. Daar moeten we gewoon samen tevreden mee zijn.

Henk

Ciska – Bianca 1 – Milou 2 – Ilse 1 – Yara 8 – Jolien 2 – Pien – Marjolein 7 – Inge – Anouk O 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina