07-10-2018: LHC – Nieuw Heeten (1e klasse)

Verslag LHC

Vandaag stond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019 op het programma. De dames van Auto van Ewijk/LHC namen het op tegen SV Nieuw-Heeten dames 1. Een ploeg die afgelopen jaar ook gedegradeerd is uit de hoofdklasse. Dit beloofde dus een spannende pot te worden.

In de voorbespreking werden de belangrijkste punten doorgesproken en werden de dames van Auto van Ewijk/LHC op scherp gezet door hun trainer Laurens Beld. De dames van Auto van Ewijk/LHC  waren er op gebrand om het thuispubliek te laten zien waar ze staan na een goede voorbereiding.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was veelbelovend. Al snel stond er een stand van 9-1 op het scorebord doordat de dekking erg goed stond en aanvallen mooi werden uitgespeeld. Tevens hield de keepster van Auto van Ewijk/LHC 5 penalty’s tegen. Was dit te mooi om waar te zijn? Nee hoor, de dames van Auto van Ewijk/LHC wisten het net nog vaker te vinden en gingen rusten met een stand van 14-4.

In de rust werd besproken om Nieuw-Heeten niet in hun spel te laten komen en dat de dames van Auto van Ewijk/LHC scherp moesten blijven spelen. Het lukte de dames van Auto van Ewijk/LHC om met leuke combinaties de wedstrijd uit te spelen. De wedstrijd eindigde met een stand van 25-13 in het voordeel van de dames van Auto van Ewijk/LHC 1. Publiek bedankt voor jullie support!

Volgende week zaterdagavond gaan de dames van Auto van Ewijk/LHC 1 richting Doetinchem om het op te nemen tegen Artemis.

Verslag Nieuw Heeten

Vandaag stond LHC op het programma, een oude bekende van ons. LHC is net als wij gedegradeerd uit de hoofdklasse. Vorig seizoen hebben we 2 gelijkopgaande wedstrijden tegen LHC gespeeld dus we zijn aan elkaar gewaagd. Tenminste,dat dachten we …

Het begin van de wedstrijd liep niet zoals gepland, we waren niet scherp genoeg in de afronding en kregen veel snelle aanvallen tegen van LHC waardoor het al snel 7-1 stond in het voordeel van LHC. We probeerden veel systemen in te zetten maar de aanvallen van ons werden te snel afgerond waardoor LHC weer rustig een aanval op kon zetten, ruststand 14-4.

Dat de 2e helft anders moest dat begrepen we allemaal wel. Verdediging moet beter en kansen moeten afgemaakt worden, dus met goede moed begonnen we aan de 2e helft.

De 2e helft liep wat beter gelukkig, er werden mooie aanvallen neergezet maar desondanks bleef LHC ook scoren, eindstand 25-13 in het voordeel van LHC.