01-12-2018: HHZD – SDOL (1e klasse)

Bron: trainer Gert Wessels, HHZD

Verslag HHZD

Gisteravond stond de wedstrijd tegen SDOL op het programma. Na de onnodige nederlaag van vorige week tegen Artemis waren de dames van AH vd Worp/HHZD er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Dat dit geen gemakkelijke opgave zou worden was ons ook duidelijk. SDOL heeft een goede ploeg dat zeer doelgericht handbal, heeft een sterke opbouwrij en een goede keeper. Dus we moesten koste wat kost boven ons zelf uitstijgen.

De wedstrijd kwam laat op gang en na 15 minuten spelen was het nog maar 5 – 5. Beide ploegen waren duidelijk aan het aftasten. SDOL probeerde met tweedelijnschoten te scoren maar telkens stuitten ze op onze verdediging die de schoten goed blokte. En als er wel een bal door kwam dan stond daar altijd onze weergaloze keepende Jette. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en met een minimaal verschil van 1 doelpunt in ons voordeel gingen we rusten.

SDOL kwam sterk uit de kleedkamer en trok de stand als snel weer gelijk. Onze aanval liet er het ook niet bij zitten en middels mooie wissels werden er mooie doelpunten gemaakt. Er werd stevig verdedigd door de Luttenbergse dames wat ons een aantal strafworpen opleverde. Helaas was het rendement van deze strafworpen ondermaats en liep SDOL een kwartier voor tijd uit naar 3 doelpunten. Nog even elkaar flink opgepept en gas gegeven. Een paar mooie aanvallen vanuit de hoeken leverde ons een minuut voor tijd de verdiende gelijkmaker op. SDOL probeerde nog van alles maar onze verdediging stond als een huis. Een prima wedstrijd met een prima scheidsrechter leverde voor het publiek een mooi schouwspel op. De eindstand werd uiteindelijk 19 – 19.