Voorwaarts opent seizoen met hulp van het ‘andere oranje’

Voorwaarts heeft zondag het seizoen op bijzondere wijze geopend. Daarbij kreeg het hulp van het ‘andere oranje’: Oranje U17 en U19. De nationale handbalselecties trainden in Twello, verzorgden er handbalclinics voor de jeugd en speelden een spannend oefenduel tegen de hoofdmacht van Voorwaarts.

De dag begon in sporthal Jachtlust met trainingen voor de jeugdinternationals onder leiding van bondscoach Ricardo Clarijs. Hierbij waren alle trainers van Voorwaarts aanwezig om handige tips en trucs te vergaren die ze zelf kunnen gaan inzetten. Clarijs is overigens geen onbekende in Twello: hij ondersteunt bij de tweededivisionist hoofdtrainster Kira Overmars bij haar trainingen.

Lees ook: Ricardo Clarijs reikt Voorwaarts én Kira Overmars helpende hand

Hierna verzorgden de talenten van U17 en U19 handbalclinics aan alle jeugdspeelsters van Voorwaarts. Deze clinics werden afgesloten met een heuse penaltywedstrijd waarbij gekeept werd door Voorwaarts-doelvrouw Anne Straatman en de keepster van Oranje U19. Luna Huiskamp bleek uiteindelijk de beste strafworpenneemster te zijn. Als prijs kreeg zij een Oranje-shirt met de handtekeningen van alle internationals erop.

Voorwaarts – Oranje U17

De openingsdag eindigde met een spannende wedstrijd tussen het eerste team van Voorwaarts en de U17-selectie van Oranje. De thuisploeg, dankzij nieuwe sponsoren in gloednieuwe tenues gestoken, wist het oefenduel na tweemaal 25 minuten met 20-17 te winnen. Het vormde een mooie afsluiting van een geslaagde en sportieve dag in Twello.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina