Titelkandidaat Holten laat niets heel van arm Overwetering 2

Holten boekte zaterdagavond in Olst een monsterzege. Na een redelijke eerste helft – ruststand 6-13 – gooide de ploeg van trainer Janek Wyrwich in de tweede helft alle registers open en liep uit naar een klinkende eindstand van 8-39. Na vier duels heeft Holten zich nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de titel in de tweede klasse.

In de eerste helft kon het nog puntloze Overwetering 2 zaterdagavond de koploper redelijk bijbenen. Sem Harleman was bij de thuisploeg goed op dreef en maakte het de Holtense defensie lastig. Bij 4-7 na vijftien minuten spelen was er nog niets beslist. Holten kwam daarna langzaam beter in de wedstrijd en mede door enkele fraaie doelpunten van hoekspeelster Anke Wibbeling was het verschil bij rust opgelopen tot zeven: 6-13.

In de tweede helft was het eenrichtingsverkeer in de Olster sporthal. Het verzet bij Overwetering was volledig gebroken en Holten vloog over de Olster speelsters heen. Break-out na break-out volgde, waarbij vooral Julia Hanevelt (negen doelpunten) en Karlijn Hoogveld (zes doelpunten) zich lieten zien. Overwetering wist nog maar tweemaal het net te vinden, Holten stelde daar 26 doelpunten in dertig minuten tegenover. Het laatste doelpunt kwam op naam van Anne Rechterschot. Zij bepaalde daarmee de eindstand op 8-39.

Holten heeft zich mede door deze overwinning nadrukkelijk kandidaat gesteld voor de titel in de tweede klasse. De statistieken zijn indrukwekkend. Na vier duels is de ploeg nog ongeslagen. Gemiddeld scoort Holten 34 doelpunten en krijgt er per wedstrijd slechts achttien om de oren. Nummer twee ESCA heeft ook nog niet verloren, maar speelde wel eenmaal gelijk.

Volgende week treft Holten in eigen huis het tweede team van Zwolle dat met twee punten uit vier duels op de negende plek staat.

Overwetering 2 – Holten: 8-39 (6-13)