Schalkhaar als nummer 2 feestdagen in, Koning vertrekt aan het einde van het seizoen

Met de achtste zege dit jaar heeft Schalkhaar zich halverwege het seizoen verzekerd van de tweede plek in de tweede klasse. Alleen koploper Achilles uit Apeldoorn staat boven de ploeg van Erik-Jan Koning.

Zondag werd Broekland 2 verslagen, de nummer zes van de ranglijst. Dat ging niet geheel eenvoudig. Bij rust was de stand nog in evenwicht (10-10), maar in de tweede helft kon Schalkhaar toch afstand nemen van de thuispoeg. “Het bleef nog lang spannend, maar met het vertrouwen dat we dit seizoen hebben, wisten we uit te lopen naar een eindstand van 19-23.”

Uiteindelijk won de ploeg van Erik-Jan Koning dus ook deze wedstrijd. Koning (rechtsonder op de foto) maakte eerder deze week bekend aan het einde van het seizoen te stoppen als trainer en coach van Schalkhaar. “Het is tijd voor iets anders”, aldus de trainer.

Koning is bezig aan zijn derde seizoen bij de tweedeklasser en hoopt dit jaar de titel te grijpen. Alleen Achilles staat nog boven Schalkhaar. De Apeldoorners verloren dit seizoen nog geen punt en wisten in november Schalkhaar met overtuigende cijfers (26-18) te verslaan. Daarmee is Achilles favoriet voor de titel, maar Schalkhaar is vastberaden om daar in de tweede seizoenshelft verandering in te brengen. “In het nieuwe jaar zullen we er alles aan doen om de eerste plek te bemachtigen.”

Het duurt nog even voordat Schalkhaar opnieuw in actie mag komen. Door de aankomende feestdagen en het feit dat de tweede klasse slechts tien teams test, is de volgende wedstrijd pas over vijf weken. Op 13 januari treedt de ploeg aan tegen LHC 2, waar het de eerste keer met 17-19 nipt van wist te winnen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina