Houden de Sallandse Herbstmeisters hun koppositie vast?

We hebben er lang op moeten wachten, maar komende zaterdag en zondag worden de competities dan eindelijk hervat. Tijd voor de koplopers om te laten zien waarom ze op de eerste plek in hun poule staan. In vier klassen in de regio is het een Sallandse ploeg die de ranglijst aanvoert. Staan deze teams na dit weekeinde nog steeds op de bovenste plek? Een vooruitblik.

Kwiek 2

In de eerste divisie is het spannend in de top. Kwiek 2 staat daar samen met VOC 2 en Westsite met evenveel punten op de eerste plek (zestien uit tien). Maar ook PSV, op plaats vier, doet uitstekend mee met veertien punten uit negen duels. De Eindhovense ploeg kan echter de druk voorlopig nog niet opvoeren, want de wedstrijd tegen Aalsmeer is afgelast. Komende zaterdag hebben de drie koplopers op papier een makkelijke opgave en lijken ze allemaal twee punten te gaan pakken. Kwiek moet dat gaan waarmaken tegen nummer dertien VZV 2. (update: deze wedstrijd is inmiddels afgelast)

Heeten

In de hoofdklasse A staat Heeten trots op kop. Al moet daar wel bij vermeld worden dat de ploeg van Harry Stoeten al twee wedstrijden meer speelde dan de nummers twee en drie. Die scheve verhouding wordt komend weekeinde iets recht getrokken, want Heeten komt niet in actie vanwege te veel coronabesmettingen bij tegenstander Zwolle. Runner up DOS (twee punten minder, maar dus ook twee duels minder gespeeld) speelt zondag tegen Dalfsen, nummer 3 Cometas (drie punten achter op Heeten) speelt dan tegen E&O 2.

LHC

LHC is in de eerste klasse nog ongeslagen en is daar dé te kloppen ploeg van dit seizoen. Zondag nemen de Lemelerveldsen het in eigen huis op tegen nummer vijf ABS. Eerder dit seizoen won LHC die ontmoeting in Bathmen met 21-28. Havana, de nummer 2, zit LHC op de hielen. Ook Havana verloor dit seizoen nog geen wedstrijd, maar speelde één keer minder. De Nijmeegse ploeg speelt zondag tegen nummer zeven HCL.

Holten

Op Holten (foto) staat dit seizoen geen maat in de tweede klasse. De ploeg van Janek Wyrwich heeft na acht duels een voorsprong van drie punten op nummer 2 ESCA-Handbal en wist tot nu toe alle wedstrijden met overtuiging te winnen. De kans lijkt klein dat Zwolle 2, de nummer negen, daar zondag iets aan kan veranderen. In november walste Holten nog met 27-10 over Zwolle 2 heen. (update: deze wedstrijd is inmiddels afgelast)

Programma zaterdag 5 en zondag 6 februari 2022

Eredivisie
Za. 19.30 uur: Kwiek – Quintus

Eerste divisie
Za. 20.45 uur: VZV 2 – Kwiek 2 AFGELAST

Tweede divisie A
Za. 19.00 uur: ZVBB’21 – Voorwaarts
Za. 19.30 uur: Lettele – Foreholte AFGELAST
Za. 20.15 uur: Wijhe’92 – Bentelo

Hoofdklasse A
Za. 20.15 uur: Heeten – Zwolle AFGELAST
Zo. 14.00 uur: Cirkeltijgers – SDOL AFGELAST
Zo. 14.15 uur: Hurry Up – Nieuw Heeten
Zo. 15.15 uur: Dalfsen – DOS AFGELAST

Hoofdklasse C
Za. 21.05 uur: HVBS – Overwetering AFGELAST
Zo. 12.35 uur: Westlandia 2 – Broekland

1e klasse Oost – dames
Za. 18.45 uur: Wijhe’92 2 – Angeren
Za. 19.00 uur: Wesepe – CVO
Za. 20.40 uur: HHZD – Haarle
Zo. 12.10 uur: LHC – ABS
Zo. 14.10 uur: Voorwaarts 2 – Huissen

1e klasse Oost – heren
Za. 19.00 uur: Heeten-Schalkhaar – Reehorst 2 AFGELAST
Zo. 13.20 uur: Zwolle – Artemis’15 2 AFGELAST

2e klasse Oost A
Za. 19.30 uur: Schalkhaar – Angeren 2
Za. 20.15 uur: ESCA-Handbal – Wijhe’92 3
Zo. 12.10 uur: Zwolle 2 – Holten AFGELAST
Zo. 12.10 uur: Klarenbeek – Overwetering 2 AFGELAST
Zo. 12.35 uur: Kwiek 3 – Broekland 2 AFGELAST
Zo. 14.30 uur: LHC 2 – Achilles

Foto: Holten

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina