Holten verslaat ook laatste concurrent en beslist kampioensstrijd in stijl: ‘Hij is binnen!’

Het kon eigenlijk niet meer misgaan en dat gebeurde dan ook niet. De handbalsters van Holten bleven ook in hun achttiende wedstrijd van het seizoen foutloos en pakten na een 19-23 zege op Kwiek 3 de titel in de tweede klasse.

“Hij is binnen! Het was niet meer de vraag of we kampioen zouden worden, het was vooral wachten op wanneer dat zou gebeuren”, zei aanvoerster Julia Hanevelt. “Kwiek bood goed tegenstand deze wedstijd en dat is ook weleens fijn. Heel spannend werd het niet, al gingen de zenuwen toch wel meespelen nu het er echt om ging.”

Holten hield het hoofd koel en versloeg ook de laatste uitdager voor de titel. “Er was meer dan genoeg publiek, dus de sfeer was uitstekend. Vanavond vieren we het bescheiden, want de meesten moeten morgen weer vroeg op. Maar zondag gebeurt dat zeker wel. Na de thuiswedstrijd tegen Angeren volgt het grote feest met de huldiging, rondrit op de platte wagen, het hele pakket. En ach, twee keer de champagne poppen is natuurlijk helemaal niet erg.”

Uitdaging nodig

Holten was dit seizoen onder leiding van trainer Janek Wyrwich heer en meester in de tweede klasse en had nauwelijks serieuze tegenstand. Overwinningen met meer dan twintig doelpunten verschil waren meer regel dan uitzondering. Hanevelt: “We zijn toe aan de eerste klasse, we hebben uitdaging nodig. We willen graag ontdekken of we een niveau hoger ook goed tegenstand kunnen bieden. Ik heb al wat wedstrijden uit de eerste klasse gezien dit jaar en ik denk dat we daar prima bovenin mee kunnen doen.”

Holten kent een zeer turbulent verleden wat betreft promoties en degradaties. Tussen 2003 en 2016 wisselde de club maar liefst tien keer van klasse. In 2015 promoveerde Holten naar de eerste klasse, een jaar later moest het alweer een niveau zakken. “Ons doel is wel om nu minimaal twee seizoenen in de eerste klasse te spelen”, lacht Hanevelt, die het kampioenschap in 2015 ook al meemaakte. “Maar dat gaat ook echt wel gebeuren. De laatste jaren waren er veel wisselingen in het team. Er kwamen veel jonge speelsters bij die het spelen op grotevrouwenhandbal-niveau nog moesten leren. We hebben nu een stabiele ploeg. Die eerste klasse, daar zijn we echt wel klaar voor.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina