2023-03-11: Haarle – Huissen (1e klasse)

Verslag Haarle

Rust 16-11
Uitslag 27-22

Wat een wedstrijd was dit, zenuwen voor de wedstrijd, we gaan wel winnen, maar wat als? In de voorbespreking alles door genomen hoe we moesten spelen en dat we 110% scherp moesten zijn. We zijn een prooi geworden want we blijven maar stijgen en alle tegenstanders willen dit voorkomen.

Als een speer schoten we uit de startblokken, 5-0, 8-2 het kon niet op. Appeltje, eitje zou je denken, maar dat liep toch even anders. Huissen ging over op een offensieve dekking en daar hadden we moeite mee. Met 16-11 gingen we de rust in en hebben we de dingen door genomen die we in de tweede helft moesten gaan doen. Dat we de punten in Haarle wilden houden, daar waren we wel van overtuigd. Maar dat liep even anders.

We kregen nog steeds geen grip op hun offensieve verdediging en kwamen zelf achter te staan met 18-21. Huissen speelde met 7 veldspelers en daardoor was de goal leeg. En jawel Lisanne wist als eerste vanuit haar eigen goal als keepster een doelpunt te maken. We raakten even in paniek, maar door rustig te blijven coachen kwam de overtuiging terug. We speelden met veel beweging zonder bal in de aanval en daardoor wist Mirron dankbaar gebruik van te maken. De goal bleef leeg aan de kant van Huissen en wisten we nog 2 keer het net te vinden. We slopen dichterbij en kwamen weer op voorsprong en gaven het niet meer uit handen. Huissen speelde slim en had ons bijna te pakken, maar ook nu stond er weer een team dat er voor bleef gaan, knokken, strijden, samen en erin blijven geloven.

We moesten diep gaan en iedereen, ook diegenen die langer op de bank hebben gezeten verdienen een groot compliment. Het was echt weer een avondje 100% Haarle.